Svěřenské fondy

Svěřenské fondy jsou využívány v zemích po celém světě a počínaje účinností aktuálního občanského zákoníku se mezi tyto země zařadila i Česká republika. Typickým důvodem založení svěřenského fondu v České republice je:

  • přání vybrat si určitou osobu či skupinu osob s přesným určením pravidel, kdy této osobě či osobám vznikne nárok na plnění ze svěřenského fondu (kdy a kolik obdrží);
  • ochránit majetek před případnými budoucími exekutory, věřiteli, ex-manželi a dalšími osobami;
  • zajistit nástupnictví v podnikání;
  • podpora konkrétního účelu, např. instituce, sportovního klubu, obce apod.

O tom, co je svěřenský fond, co může být důvodem založení svěřenského fondu a jaké existují druhy svěřenských fondů, se dozvíte více v článcích a videích na našem blogu.

Se založením i administrací svěřenského fondu Vám rádi pomůžeme. Zvažujete-li založení svěřenského fondu, kontaktujte nás pro sjednání osobní schůzky, na které si vyjasníme, co jsou Vaše cíle, co založením svěřenského fondu sledujete a zda je pro takový účel založení svěřenského fondu vhodným řešením. Pokud ano, sepíšeme pro Vás zakládací dokumentace, zajistíme sepis notářského zápisu a registraci svěřenského fondu v evidenci svěřenských fondů.

Kolik stojí založení svěřenského fondu se dozvíte v našemu ceníku.

 

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám. Rádi si s Vámi domluvíme termín konzultace, osobní či on-line.

Kontaktujte nás